La IV Trobada d´escriptors de l´Horta es va celebrar ahir al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València amb la presència de nombroses personalitats literàries i escriptors reconeguts de la comarca de l´Horta com Vicent Penya, Carme Miquel, Francesc Rodrigo, Berna Blanch, MªJesús Bolta, Teresa Broseta, Ramon Guillem, Josep Ballester?

La taula inaugural de la jornada va estar presidida pel Vicerector de Cultura, Antoni Ariño, la regidora de Cultura de l´Ajuntament de València, Glòria Tello i els organitzadors de l´acte Ramon Guillem i Mercé Viana, qui va agraïr en l´acte «el suport acadèmic i institucional, i esperem, com a creadors de cultura que som, que aquesta nova etapa política ens unisca de cara a la defensa i creixement de la nostra cultura». Per la seua part, Ramon Guillem va advocar per «la visibilitat d´una literatura excel·lent».

Posteriorment es van fer unes lectures de les obres dels escriptors assistents i després es va fer una volta per la València d´Estellés a càrrec d´Emili Gascó, que va finalitzar en un dinar de germanor al Centre Octubre. L´acte va comptar amb les adhesions d´Acció Cultural del País Valencià, l´Associació d´Editors del País Valencià, l´Associació de bibliotecaris valencians, l´Associació d´Escriptors i Escola Valenciana.

Pròxima edició a Catarroja

A l´esdeveniment va participat també l´Alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, qui va anunciar que la cinquena edició se celebrarà a aquesta localitat. L´Alcalde va obrir les portes del municipi a la literatura. Les edicions anteriors es van celebrar a Picanya, Godella i Alaquàs.