La «s» de Benisanó mai tornarà a estar sola. El municipi de Camp de Túria es queda amb el nom oficial en valencià, tal com va aprovar el ple del seu ajuntament la setmana passada. Amb els vots a favor del grup socialista i en contra dels populars, el consistori va adoptar la forma regular de denominar al municipi, tenint en compte que es troba en zona d'àmbit linguïstic en valencià. «Hem normalitzat una situació d'anomalia», declarava l'alcaldessa Amparo Navarro, qui apuntava a la regulació de l'AVL: «Existeix l'informe obligatori en el qual i sense lloc a cap dubte deixa clar com ha de ser la denominació del municipi en valencià i que no és una altra que la de Benissanó, escrit amb dues esses».

La normalització del nom de la localitat era una vella reclamació dels socialistes, que ja van presentar una moció en 2007. El canvi de color en el govern a les últimes eleccions „el PSPV va passar a comptar amb 6 regidors per 5 del PP„ ha propiciat la conversió. D'aquesta manera, a més, Benissanó ix de la llista de municipis que es troben en situació irregular, segons l´Acadèmia: aquells que estant dins de l'àmbit lingüístic valencià mantenen la seua denominació oficial en castellà.

Més d'una trentena de localitats de parla valenciana perviuen encara en aquesta «anomalia». Precissament l´AVL reclamava el passat setembre que «els pobles valencians que encara s'escriuen malament» normalitzen el seus topònims. Va ser Emili Casanova, president de la Secció d´Onomàstica, l´encarregat de fer aquesta reivindicació durant la presentació del manual de Criteris per a la Fixació de la Toponímia Valenciana, que pretén posar ordre al «caos» nominal del territori valencià. Des de la setmana passada Benissanó ja no es troba en eixa contradicció.