Primers guanyadors dels Premis Literaris Ciutat d´Alzira 2015. L'autora Gemma Lienas s´ha adjudicat el XX Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil, per l'obra La venjança dels panteres negres, mentre que Enric Lluch s'ha fet amb el XX Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, per Mònica, Tonet i l'home que savia fabricar flautes de canya.

El jurat de les dos modalitats ha decidit declarar finalistes les obres El tresor de Karim, de Jesús Mollà, pel que fa a narrativa juvenil, i El bolígraf de Higgs, de Rubèn Montañà, en narrativa infantil.

El jurat del XX Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil „dotat per la Fundació Bancaixa amb 16.000 euros„, format per Ramon Ferrer, Gonçal López-Pampló, Isabel-Clara Simó, Bernat Santabasilisa i Aida Ginestar, ha destacat de l'obra «el seu sentit del ritme, l'empatia que generen els personatges i el desafiament moral que planteja la història».

Gemma Lienas (Barcelona, 1951) és autora de més de noranta títols per a tots els públics. La seua obra, traduïda a deu llengües, ha estat distingida amb l'Andròmina de Narrativa, el de les Lletres Catalanes Ramon Llull i el de la Unesco per a la tolerància, entre d'altres.

Mònica, Tonet i l'home que sabia fabricar flautes de canya, d'Enric Lluch, ha estat l'obra escollida pel jurat del XX Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, format per Bernat Bataller, Josep Lluís Doménech, Francesc Puigpelat, Josep Millo i Aida Ginestar. El guardó està dotat amb 2.500 euros per Edicions Bromera i s'ha concedit pel seu «plantejament, realista i molt lligat a l'actualitat, així com per la seua capacitat de reflectir l'univers infantil».

Enric Lluch (Algemesí, 1949) és autor d'un centenar de llibres, la major part dedicats als xiquets i joves. La seua obra ha estat reconeguda amb premis com el Barcanova, Joan Amades, el Far de Cullera, el Samaruc, el de la Crítica de l'IIFV, el Ciutat de Sagunt o el Ciutat de Torrent.