FolkaSagunt torna el dissabte. El Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt acollirà una nova edició amb el nom «La Mediterrània valenciana. De Morvedre a la Marina», amb el concert de Germans Caballer i Amics, i Urbàlia rRurana, en el 5é aniversari del festival.

El líder de Urbàlia Rurana, Toni Torregrosa, escriu al llibret de la programació que «enguany ens toca fer una mirada cap a nosaltres. Dos concerts amb dos dels grups històrics del nostre país. Dues visions de la música tradicional i popular amb els peus a la terra litoral i la mirada posada envers la mar i les altres terres del Mediterrani». Torregrosa assegura que els dos grups «volen posar de manifest amb esta trobada els vincles musicals que ens agermanen amb els països de cultura mediterrània».

Germans Caballer i Amics ha preparat un repertori especial amb els col·laboradors habituals Quico Caballer (flauta), Jordi Caballer (percussió), Pau Antoni (violí), Manolo Górriz (octavilla), Jose Ramón Soriano (guitarró), Toni Navarro (guitarra i acordió) i Manolo Tarazona (baix i fliscorno).

Urbàlia Rurana, grup creat l'any 1990, ha gravat cinc discos propis i moltes col·laboracions, amb cançons i melodies populars de les comarques valencianes, i dels països mediterranis veïns. El concert d'Urbàlia Rurana a FolkaSagunt «convida a gaudir apassionadament de la música popular de casa nostra i de la contornada», segons indica el mateix grup.