Un total de 150 alumnes de Secundària Obligatòria del Col·legi Santa Maria Marianistes van presenciar ahir l'obra de teatre musical El viatge de Teresa, amb motiu del V Centenari del naixement de Santa Teresa de Jesús.

Dirigida per l'actor, director i presentador Carlos Castel, es tracta de la primera dramatúrgia sobre la santa dirigida a un públic adolescent, amb actors joves que s´encarreguen d´una posada en escena alternativa i dinàmica, amb un llenguatge modern, va informar ahir l´Obra Social la Caixa, que és la principal impulsora del projecte.

Els dos components principals de El viatge de Teresa són les cançons interpretades en directe sobre els poemes de Teresa de Jesús i les projeccions que ajuden a viatjar pels llocs que va recórrer la mística. En elles també apareix al llarg de l'obra, abordant diferents papers, l'actor Pepe Viyuela.

El projecte forma part d'un acord entre l'entitat bancària i la Fundació V Centenari per a engegar activitats culturals i educatives centrades en la figura de la pensadora i escriptora espanyola de projecció universal.

La vida de Santa Teresa de Jesús va marcar una època, perquè en un món on el poder establit estava destinat als homes va defensar el dret de les dones a desenvolupar la seua pròpia personalitat.

La seua forma d'aconseguir les metes marcades queda plasmada en la seua obra. Malgrat els menyspreus que va patir, va viatjar per tota Espanya amb idèntic esperit des del primer moment. Va fundar fins a 17 monestirs on es va dur a terme la reforma de l'Orde del Carmelo; primera on una dona va ser la fundadora de la branca masculina i de la femenina.

L'obra teatral presenta a Tessa, una xiqueta inquieta i que té una gran il·lusió per conèixer nous mons i cercar aventures. A causa de la seua curiositat, i coincidint amb el V Centenari de Santa Teresa, Tessa decideix escapar-se de casa per a visitar Àvila en companyia de les seues dos millors amics, la qual cosa recordarà l´anècdota quan la santa es va escapar amb el seu germà per a anar a la recerca del martiri. Després del viatge, gens tornarà a ser igual en la vida de la jove protagonista de l´obra.

El musical ha passat ja per un bon grapat de ciutats d´Espanya, fins arribar ahir a València.