L'espectacle de dansa infantil Moniquilla i el Trencanous, de Projecte Titoyaya, inaugura este cap de setmana en l’Espai Mutant LN3 la programació familiar #LasNavesKIDS, que combina música, dansa, teatre, tecnologia i tallers.

Moniquilla i el Trencanous és una adaptació lliure del cèlebre conte El trencanous i el rei dels ratolins, escrit per Ernst Theodor Amadeus Hoffmann en 1816 i que va ser immortalitzat per a la dansa de la mà de Petipa, basant-se en la versió realitzada de l'original per Alejandro Dumas, El conte del Trencanous. «El del Trencanous és tota una tradició nadalenca. Açò sí, en Les Naus hem apostat per l'originalitat i la innovació escènica. El mateix en la resta de la programació familiar», apunta Guillermo Arazo, director de Programació de les Naus.

L'adaptació de Gustavo Ramírez per a Projecte Titoyaya presenta una nova aventura d'uns personatges ja coneguts per al públic: Moniquilla i els seus amics. Matías, Vero i Nico, el personatge malvat de l'espectacle Moniquilla y el Ladrón de Risas de Moniquilla, que després de ser alliberat per Moniquilla s'ha unit al grup i és un altre xiquet més en aquesta aventura. Este espectacle de Titoyaya és una proposta que, des d'un punt de vista experimental i completament lliure, dóna suport a múltiples formes d'entendre la dansa.

#LasNavesKIDS

I a més, dins de la programació familiar, que no infantil, de #LasNavesKIDS s'estrenarà la nova producció de Bambalina Teatre Practicable Cubs, el 26 de desembre. Un original muntatge participatiu on els xicotets espectadors aniran creant les històries depenent dels continguts de les caixes de l'escenografia.

Cercant sempre la innovació escènica en #LasNavesKIDS també hi haurà un espectacle per a espectadors de 0 a 3 anys: Pinxit de Baychimo Teatre, el 27 de desembre. Partint del primordial, el color, la matèria i el so, Pinxit mostra el procés de creació d'un artista; un treball d'experimentació en els límits de la plasticitat i dels nous mitjans i mètodes de l'art.

Crios&Roll proposen dos originals tallers: Visquen els pixels! Hama Beads Pop Art, el 19 de desembre. Un taller de comptes Hama Beads ambientat amb música de Templeton, La Casa Azul, Aerolineas Federales, Petit Pop, Fresones Rebeldes, El niño gusano, Alaska y Pegamoides. I Guateque Litera Libros, el 4 de gener, una baby-discoteca familiar en la qual papàs i xiquets gaudeixen al mateix temps amb la DJ (i autora) del llibre.