El concurs de teatre en valencià Vila de Mislata encara la recta final de la seua XXXIII edició i ho fa amb les espases en tot l´alt, ja que l´acta de nominacions del jurat ha deixat un caseller molt repartit. Deu de les onze companyies que han participat enguany en el concurs s´han portat alguna nominació, encara que la més nominada de totes és Assaig Teatre.

La companyia favorita és el Grup de Teatre de la Universitat de València, que enguany va presentar a Mislata Questi fantasmi!, una versió lliure de la comèdia escrita per Eduardo De Filippo en 1945. La seua actuació els ha servit per a estar nominats als premis en les categories de Millor Actriu, Millor Actriu de Repartiment, Millor Actor, Millor Adreça, Millor Estètica de Conjunt i, el més important, la de Millor Espectacle, que proclama al vencedor del Vila de Mislata.

K-Lidoscopi Teatre de Cullera té cinc nominacions, entre elles la del Premi de l´Espectador. Les quatre actrius principals de l´obra Això no és vida! estan nominades de forma conjunta al premi a Millor Actriu i també opten al premi de Millor Adreça, Millor Estètica de Conjunt i Millor Espectacle.

La terna de companyies més nominades la completen Aiguamar Teatre, de Gandia, i Passeig Teatre, de Cullera. Totes dues tenen quatre nominacions, encara que no estan entre les sis que opten als premis de millor espectacle. Per açò hi ha bastants possibilitats que l´edició d´enguany arribe amb sorpresa per al títol final, al que opten companyies com Laspontània i el Teatre Universitari d´Alacant, que tenen tres nominacions, Indecisos, de Foios, que té dos, i fins i tot Kauen-Teatre, de l´Eliana, que només opta a un premi, encara que és al més important.

La cerimònia de lliurament de premis tindrà lloc divendres, a partir de les 22.30 hores, al teatre del Centre Cultural.