16 de diciembre de 2015
16.12.2015

El Musical s'obri a les particularitats escèniques

«Mi gran obra» de david espinosa fa l´espectacle amb figures a escala 1:87 «La biblioteca de cordes i nusos» de José Antonio Portillo s´instal·la al vestíbul del TEM

16.12.2015 | 04:15

El Teatre El Musical (TEM) s´ofereix este cap de setmana dos espectacles gens convencionals creats per autors valencians amb reconeixement internacional: Mi gran obra, de l´il·licità David Espinosa, i Biblioteca de cordes i nusos, del castellonenc José Antonio Portillo. Dues creacions que escapen a la catalogació convencional, i que, per les seues particularitats, estan limitades a només 20 i 35 espectadors per sessió, respectivament.

Mi gran obra naix de la idea de crear l´espectacle teatral més grandiós, sense cap límit d´equip ni pressupost: més de 300 actors, animals, un helicòpter, una banda de rock, una illa, el president dels Estats Units... Tot i tots caben en un muntatge pensat en gran però fet en xicotet, a escala 1:87, la mateixa de les maquetes ferroviàries i amb figures de dos centímetres d´alt.

David Espinosa ja ha superat les 200 representacions d´esta obra teatral que trasllada en una maleta. Les dimensions d´este espectacle obliguen a acotar molt el públic màxim perquè tots puguen seguir visualment l´acció en un espai tan xicotet. Per això només 20 persones podran assistir a cadascuna de les quatre representacions d´este cap de setmana en València.

La Biblioteca de cordes i nusos és obra de José Antonio Portillo, qui la definix com «una experiència». És una estructura circular de fusta que s´instal·la des d´este dissabte i fins al diumenge 27 de desembre al vestíbul del Teatre El Musical, una biblioteca plena d´objectes i d´històries, creades sobretot per xiquets, i que conviden als espectadors a interactuar amb tot el que es trobaran. La trajectòria de José Antonio Portillo com a professor li va suggerir esta idea, que en cada representació ell adapta, com a mestre de cerimònies, a l´edat i la predisposició del públic, que per l´espai està limitat a 35 persones.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine