Dansa, ecologia i poesia naveguen per Agua de Luna. Un espectacle que recala aquest Nadal en Espai Inestable, el 4 i 5 de gener, per a conscienciar a majors i a xiquets sobre la importància de l'aigua i la seua sostenibilitat.

La dansa es posa al servei del medi ambient per a ballar al voltant de l'aigua en un muntatge dirigit i interpretat pels ballarins i coreògrafs Henar Fuentetaja i Miguel Tornero, el tàndem madrileny-valencià que articula Compañía Improvisada.

Un espectacle subvencionat per CulturArts com a projecte emergent 2015 i seleccionat per al catàleg Xarxa a Escena 2016 que proposa, segons els seus creadors, «promoure el respecte per l'aigua, el seu ús i bon aprofitament, i mostrar al públic la pluralitat de la dansa, des de la clàssica, la contemporània, l'espanyola o el jazz».

Els versos de Juan Ramón Jiménez i Luis Cernuda, al costat dels de la cubana Dulce María Loynaz, el mexicà Gerardo Beltrán i escriptor hindú Rabindranaz Tagore, acompanyen a l’espectador per la travessia d’aquest l'univers aquàtic.

Agua de Luna persegueix un triple objectiu, «cultural, mediambiental i social», expliquen des de la Compañía Improvisada, que a més intenta «acostar la dansa al públic en general, però anem més enllà de la mera exhibició de l'espectacle amb un projecte pedagògic que posa en relació la dansa, la temàtica del muntatge sobre l'aigua i l'ecologia».

Viatge a la profunditat marina

Agua de Luna narra el viatge de dues gotes d'aigua salada que viuen entre les ones del mar i que un dia en una forta tempesta una, Gotagualina, és arrossegada pel vent i l'altra, Agua de Luna, és engolida cap a les profunditats marines. El seu desig de tornar a casa, a la superfície del mar, els farà emprendre una aventura en la qual descobriran diferents paisatges de l'aigua del planeta —grutes subterrànies, deus, rius, llacunes, etc.— en les quals coneixeran a éssers màgics que els ensenyaran a conviure de forma més ecològica amb l'aigua i els ajudaran en el seu camí de retorn a casa.

L’espectacle s’inscriu dins del projecte CocinandoDanza que sorgeix de la necessitat de formalitzar el treball artístic, docent i nutricional de Fuentetaja i Tornero.

Compañía Improvisada és des de 2013 una companyia resident en l'Estudi de Dansa María Carbonell de València i des de 2015 en la Casa de Cultura de Meliana.