30 de diciembre de 2015
30.12.2015

El Micalet recupera la Festa de la Infantesa

La centenària societat coral torna a programar una iniciativa laica per nadal que es va celebrar a la València republicana de 1937

30.12.2015 | 04:15
Dues imatges del concert matinal de dilluns passat.

La Societat Coral el Micalet ha recuperat enguany la Festa de la Infantesa, festa del solstici d'hivern que es va celebrar a la ciutat de València en gener de 1937. Es tracta d'una celebració dedicada als xiquets i xiquetes, amb carácter laic, coeducatiu i perspectiva de gènere. Un projecte que la Societat Coral el Micalet, com en aquella època, celebra de desembre a gener.

Els actes es van iniciar amb la inauguració de l'exposició «l'Amor als Infants» que va tindre lloc el passat 3 de desembre. El 14 de desembre es va fer la presentació oficial d'aquest projecte a l'Aula Magna de l'edifici de la Nau de la Universitat de València.

També s'han imprés un conte i una unitat lúdic-didàctica sobre al tema de la Festa de la Infantesa, unes xapes commemoratives. A més, al llarg del mes de desembre, s'han fet activitats de reciclatge i papiroflèxia per als grups escolars que han visitat l'exposició.

Concert

El dilluns es va celebrar un concert matinal al Teatre Micalet on van intervindre els Xiquets Cantors Divisi i la Coral el Raconet del Micalet. Van interpretar set cançons que s'havien interpretat en els actes de 1937, i també es llegiren set poemes que es musicaran per a l'any que ve.

La cloenda de la Festa de la Infantesa serà el pròxim dia 3 de gener amb la cavalcada on rebrem les Tres Magues de Gener. Aquesta cavalcada laica vol ser un complement a les festes d'hivern. Les Tres Magues, Llibertat, Igualtat i Fraternitat, representen tres principis bàsics de la nostra manera de veure el món.

«Llibertat per poder expressar lliurement i críticament totes les idees; Igualtat de tots davant la llei i la Societat, per damunt de races creences i sexe; i Fraternitat per compartir amb tots aquells que ens necessiten totes les meravelles del nostre món». segons l'entitat.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine