La Sala Russafa de València proposa acomiadar el 2015 amb una riallada. El centre cultural de Russafa ofereix esta nit una funció especial de la seua nova coproducció amb la companyia valenciana Cremen, Buscando al Mago de Oz (Oh, EurOZpa!). Una comèdia musical que parteix del clàssic de la literatura infantil de J. Frank Baum per a realitzar una riallera caricatura de la política europea.

Chema Cardeña escriu i dirigeix aquest nou espectacle, segon lliurament de la trilogia començada amb Alicia en Wonderland i que conclourà la pròxima temporada amb un acostament al Petit Príncep que seguirà els mateixos principis: utilitzar una història per a xiquets com a teló de fons per a oferir una àcida visió sobre el present, amb música en directe, una posada en escena plena de color i dinamisme i un humor corrosiu.

Rosa López, Iria Márquez, Jaime Vicedo, Juan Carlos Garés, Darío Torrent, José Doménech, Eva Lezcano i el mateix Cardeña interpreten aquest delirant viatge per les institucions europees que ha rebut excel·lents crítiques i que, en la seua tercera setmana en cartell, guanya adeptes en cada funció. En la seua obstinació per arribar a ciutat Esmeralda, a l'altre costat de l'arc de Sant Martí, aquests forçats pelegrins trobaran a la Bruixa Dolenta de l'Est i del Nord, dues funcionàries europees addictes a les compres i als prejudicis, així com a la masculina Fada Bona, d'origen germà, disposada a ajudar a canvi d'algunes concessions.

La música en directe de la Banda dels Micos Voladors (David Campillos, José Montoro, Johnny B. Zero), amb versions de Abba, The Beatles, The Who o la I.L.O ambienten un periple a la realitat més surrealista de la Unió Europea que inclou un mini festival d'Eurovisió, així com referències a tots els tòpics dels estats. Humor mordaç i festiu per a una funció que arrancarà a les onze de la nit.