Més de 25 formacions musicals desfilaren entre el 29 i el 31 de desembre per Tavernes de la Valldigna aconseguint arrossegar fins a la Safor a 10.000 ànimes cada dia. La fita consolida el festival de Cap d'Any de les comarques centrals, segons informa la mateixa organització, en una edició de «rècord».

El Festivern va nàixer fa onze anys com una nit de concerts pensada per tal d'acomiadar l'any escoltant música en valencià. Poc més d'una dècada després ha ampliat els seus horitzons temporals guanyant dies de música i aglutinant en el seu cartell alguns dels referents del panorama musical en llengua pròpia.

La Gossa Sorda va donar la benvinguda al 2016 sota l'envelat del Festivern amb un dels últims elèctrics de la seua carrera, cedint també el testimoni com a uns dels protagonistes habituals del festival. Al mateix escenari Juantxo Skalari va repassar els seus vint anys de trajectòria així com el darrer àlbum publicat Rude station. La de la darrera nit de l'any fou una nit on es barrejaran pesos pesants i figures emergents. Boikot, At-versaris, Atupa, Aspencat o Els Catarres feren tremolar Tavernes de la Valldigna amb la col·laboració deBacora, Itaca Band i PlanB. A més, durant el tradicional vermut musical d'enguany el públic va brindar amb Mox i el Punxadiscos Galàctic.

Un dia abans havia aterrat a la Safor Riot Propaganda, la unió de Los Chikos del Maíz i Habeas Corpus. Oques Grasses, Skakeitan cremaren la nit de dimecres en companyia de Mai Mai, Smoking Souls, els borriolencs Egalité, Karraskal, Assekes i King Kong Boy en la jornada que cada any encén del Festivern. Tot això sumat al concurs internacional de paelles, als campionats de futbet, de raspall i basquet, així com a les activitats culturals i la zona d'acampada gratuïta que tradicionalment s'obri en aquestes dates.

No podia faltar l'ànima que ha sobrevolat tota la música en valencià durant 2015. Així, el dimarts la Casa de la Cultura de la localitat va acollir el concert homenatge a Ovidi Montllor que van oferir La Fera Ferotge (Inadaptats), Cesk Freixas i Pau Alabajos. I per a tancar la primera nit del Festivern va celebrar-se la festa de benvinguda on actuaren les valencianes Pupil·les Dilatives, Suquet de Rap, Maloa Brothers i Embolicats. Entre les novetats d'enguany ha destacat la publicació dels horaris d'actuació dels grups, una vella demanda del públic que s'ha materialitzat durant les jornades prèvies; i també que el 31 de desembre els concerts no van aturar-se durant tota la nit.