La Filmoteca de CulturArts presenta un cicle de set comèdies de la productora britànica Ealing que han sigut restaurades recentment en un format de cinema digital d'alta definició. El cicle s'inicia demà, a les 18.00 hores, amb la projecció a la Sala Berlanga de València de Ocho sentencias de muerte (1949), sofisticada comèdia d'humor negre i assassinats en sèrie dirigida per Robert Hamer i protagonitzada per Dennis Price i Alec Guinness, en una de les seues actuacions més memorables.

Guinness, el rostre més característic de la Ealing, és també un dels protagonistes d'El quinteto de la muerte (1955), d'Alexander MacKendrick, una altra comèdia d'assassinats en la qual també participa Peter Sellers.

Considerat com un dels grans del cinema britànic dels cinquanta, MacKendrick també està present en el cicle amb les seues dues primeres pel·lícules, Whisky a go-go (1949) i El hombre vestido de blanco (1951), altra comèdia de Guinness, que també és protagonista d'Oro en barras (1951), de Charles Crichton.

Crichton és altra de les figures del cinema britànic dels cinquanta i també aporta al cicle la comèdia coral Los apuros de un pequeño tren (1953). El cicle sobre la Ealing es tancarà amb Pasaporte para Pimlico (1949), d'Henry Cornelius, que explica el procés independentista d'un cèntric barri de Londres. Una mirada irònica a un fenòmen que es pot veure des d´Espanya amb criteris d´actualitat.