L´Espai Mutant de Las Naves acollirà demà l'estrena a València de Los primeros días, una pel·lícula armada conjuntament pel director Juan Rajos i la companyia La Tristura, que documenta la labor realitzada durant el muntatge de la peça teatral Materia Prima.

Materia Prima (2011) es crea com una transposició de Actos de Joventud (2010), on els textos i les accions que representaven els membres de la companyia teatral La Tristura, tots ells adults, ara es repeteixen reinterpretades per xiquets de deu anys, segons informat el centre cultural.

Amb Materia Prima, La Tristura donava per tancada la seua Trilogía de la Educación Sentimental, en la qual durant set anys han desenvolupat una recerca experimental entorn de temes com l'herència, l'educació i el futur.

Reflexions dels xiquets

La pel·lícula de Juan Rajos es construeix al voltant del treball escènic, recolzant-se sobretot en les reflexions dels xiquets actors sobre el seu treball. Durant tot el metratge «es manté un discurs amb tendència a definir conclusions que sorprén per la seua eloqüència, perquè el que veiem en la pantalla no deixen de ser xiquets de deu anys, dels quals potser s'esperaria un altre tipus d'actitud», apunten des de Las Naves.

Així, Los primeros días funciona com un document que té la intenció de testimoniar les vivències dels quatre xiquets en la qual siga potser la seua primera experiència seriosa davant la interpretació escènica.