L´Escola d´Art i Superior de Disseny s´obre al mercat xinés

Una delegació de l´EASD coneix els projectes de la marca homwo, fundada per exalumnes a la ciutat de lanzhou el centre ofereix experiència laboral a la xina

28.01.2016 | 04:15
L´Escola d´Art i Superior de Disseny s´obre al mercat xinés
L´Escola d´Art i Superior de Disseny s´obre al mercat xinés

Una delegació de l´Escola d´Art i Superior de Disseny de València (EASD), va visitar el passat novembre la ciutat xinesa de Lanzhou convidada per Homwo, una marca de productes per a la llar fundada per ex alumnes de l´Escola. Homwo (per «home», en inglés, i «wo», que és jo en xinés), és una plataforma fundada en 2011 pel valencià Luis Matèu junt amb cinc socis locals.

Els representants de l'EASD van ser el director José Luis García Ariza, la cap d´estudis Rosa Esteban, el secretari de Gabriel Navarro i el subdirector Nacho Lavernia Amador. L´abril passat la companyia xinesa va comunicar la seua intenció d´obrir les portes a l´alumnat de totes les especialitats de l´EASD i oferir-los una experiència professional a l´Extrem Orient. I la trobada s´emmarca dins la voluntat de totes dues entitats per establir un acord que done suport als projectes de Homwo.

Durant l´estada a Lanzhou, la capital de la provincia de Gansu a la ribera del riu Groc, la delegació de l´EASD va assistir a reunions i actes amb inversors de Homwo, amb el president de la Cambra de Comerç Espanyola a Xina, David López Martín, i amb Zhenhui Gao, directora executiva de la Cambra de Comerç.

D´altra banda la Beijing International Language and Culture University (BLCU) va establir contacte amb l´EASD mitjançant Homwo. Aquesta Universitat especialitzada en la difusió de la llengua i la cultura xinesa, busca assessorament per crear la carrera de disseny al seu campus, una disciplina emergent a la Xina actual. Els quatre membres directius de l´EASD desplaçats a Lanzhou es van reunir amb la BLCU a Beijing uns dies abans de tornar a València.

L´EASD és l´únic centre públic d´ensenyament del disseny (nivell grau) de València, pertany als Ensenyaments Artístics Superiors, dins de l´Espai Europeu d´Educació Superior, i forma part de l´Institut Superior d´Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine