Zircó és una veterana sala de teatre i dansa de València, d´aquelles que se solen qualificar d´independents o alternatives i que ofereixen unes propostes difícils de trobar en altres espais més grans. En més de trenta anys d´història (va començar en 1984), la gent de Zircó ha fet de quasi tot, però ha estrenat ara el seu primer cicle de jazz.

¿Per què? «Perque la música també ens agrada i li la volem oferir al públic, i oferir un espai als meravellosos músics que tenim a València, encara que alguns siguen de fora, viuen ací, en la nostra terra», expliquen els responsables de la sala.

El projecte va començar amb una nite molt cubana el passat 29 de gener. Llums en La Havana va ser el títol del concert de Julio Montalvo Collective.

Li toca el torn ara a Eva Romero. La cantant estarà acompanyada el dia 12 d´aquest mes pel trio del professor valencià Ramón Cardo. Serà una nit per a recordar un mite: Billie Holiday.

La cantant valenciana Eugenia Sancho ha publicat Noches de feeling. En el cicle presentarà el seu nou projecte: Dir amb feeling.

Temes clàssics del jazz seran l´essència del concert de Lucho Aguilar Quartet. Per altra part, el guitarrista David Minguillón compartirà escenari el 25 de febrer amb dos professors del Berklee College.

Mateo Rived Quartet recordarà Chet Baker i la veu brasilera de Thaïs Morell sonarà el 4 de març. Cristina Blasco pujarà a l´escenari amb el grup Semilla Negra. I Ximo Tebar tancarà el cicle amb un concert dedicat a Oswaldo Blanco.