Què els pilotaris fan màgia era sabut. Què els trinquets són un racó sobrenatural també. I que la pilota es mantinga tan viva, un miracle. Però ha hagut de vindre un mag autèntic per pujar a la xarxa una història brillant.

Jocs de Lloses i Mans, així és com s´anomena la sèrie web del Mag Rubén Aparisi sobre la màgia al món de la pilota valenciana, que s´estrenarà el pròxim dijous 18 de febrer. Consta de quatre capítols en diferents localitzacions: La Ciutat de la Pilota de Montcada, el Museu de la Pilota de Genovés, el poliesportiu de Vinalesa i l´emblemàtic trinquet de Pelaio.

Les víctimes que el mag valencià ha escollit per a la seua màgia no podien ser més carismàtiques i rellevants: Puchol II (subcampió del trofeu individual d´escala i corda), Noèlia i Ana Puertes (dues germanes jugadores de raspall, campiones actuals per parelles i per equips), Ricard Sentandreu (jugador de raspall, creador i coordinador del portal Pilota Veu i creador del «màdel») i José i Paco Cabanes (Genovés II i Genovés I, figures emblemàtiques de la pilota).

La idea d´este format de màgia televisiva és un intent més del mag valencià d´allunyar-se de la figura del mag convencional «de vareta i abracadabra», com ell els defineix. «El meu repte personal va més enllà de la mera sorpresa. És la meua intenció, tant en este projecte com en tot el que faig en la meua trajectòria com a artista professional, crear punts d'unió per a tot el món valencià. Entre els valenciano-parlants i els que no ho són, entre els aficionats a la pilota i els que no ho són, entre als que els agrada la paella i als que no... Bo, este últim jo em done per vençut...», comenta amb to humorístic.

Cerimònia d´inauguració

L´estrena de la sèrie se celebrarà amb una festa de presentació a Ca Revolta el dijous 18 de febrer a les 20:00 h. La cerimònia serà conduïda per l'actriu Lidia Tos. Els assistents tindran l'oportunitat d'escoltar les impressions dels protagonistes i dels que participaren darrere de la càmera, es realitzarà la projecció de la sèrie completa i es culminarà la vetllada amb una picadeta.

Jocs de Lloses i Mans és una coproducció de Trellat Media i Badbrain Productions, i compta amb el patrocini de Pollos Planes, Dacsa, Caixa Popular, Muebles de cocina JR, Cooperativa elèctrica de Vinalesa i Edicions Bromera.

A la pilota valenciana, la màgia està servida de la mà de Mag Rubén Aparisi. I com ell remarca: «Màgia, no miracles. Que miracles... a Lourdes!».