13 de febrero de 2016
13.02.2016

El «va de bo» amaga un important llegat cultural

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua reunirà a 200 especialistes en jocs tradicionals

13.02.2016 | 04:15
El «va de bo» amaga un important llegat cultural

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) reunirà 200 estudiosos, especialistes, i aficionats als jocs i esports tradicionals valencians en la II Jornada de Llengua i Cultura Popular Valencianes, que se celebrarà divendres que ve al centre municipal de Joventut Algirós de València.

El coordinador de la jornada i membre de l'Acadèmia, Josep Lluís Doménech, ha explicat que esta segona edició serà inaugurada pel regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Pere Fuset, i pel president de l'AVL, Ramon Ferrer.

El mateix Doménech, president de la Secció de Terminologia i Llenguatges Específics de l'AVL, farà la conferència inaugural sobre els jocs i esports en el marc de la cultura popular. La resta de la jornada constarà de tres taules rodones, que se centraran en aspectes sociolingüístics del lèxic dels esports, en criteris d'estandardització dels noms dels jocs i en qüestions històriques dels jocs, com la pilota a la València medieval o els jocs i els esports tradicionals en el món faller.

Cadascun d'estos temes seran abordats per especialistes com Joan Ortí, Víctor Agulló, Emili Casanova o Joan Céspedes, entre d'altres convidats.

Segons Doménech, els objectius de la jornada són reflexionar sobre la importància dels jocs i esports com a elements bàsics de la cultura popular; debatre sobre la presència dels jocs en diferents àmbits i territoris; aprofundir a l'impacte dels esports populars a l'ús de la llengua i, finalment, conèixer elements lèxics relacionats amb la temàtica objecte de la trobada que reunirà al voltant de 200 persones.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine