28 de febrero de 2016
28.02.2016

Música per a despertar els records de tota una vida

La companyia Cuc de Seda protagonitza hui un concert en benefici de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzhèimer

27.02.2016 | 21:16

La companyia Cuc de Seda durà hui diumenge, a les 19 hores, a l'escenari del Teatre d'Algemesí un espectacle format a benefici d'ASFAL (l'Associació deFamiliars de Malalts d'Alzhèimer). Una gal·la concebuda per a públic adult que comptarà amb un guió original de Joan López i coreografies de Jairo Carrasco.

Els joves integrants de l'agrupació teatral faran un recorregut per les cançons que conformen la banda sonora de la vida d'una persona dedicada al món de la revista, la copla i el cuplé, retirada dels escenaris pels anys i l'agreujament de la malaltia degenerativa.

L'espectacle està inspirat en el projecte Despertar del psicòleg Pepe Olmedo (Universitat de Granada). Una alternativa musical a les teràpies farmacològiques que mostra resultats positius en l'ansietat dels pacients, millores en l'estat físic i en la socialització.

La música fa «despertar» momentàniament els malalts d'alzheimer i durant uns instants tornen a tindre moviments coordinats, tornen les emocions intenses, tornen els records de tota una vida i, el que és més important, torna el sentiment d'autonomia i se senten protagonistes i únics gaudint d'eixe moment.

Un projecte centrat en la qualitat de vida dels malalts d'alzheimer trobat a Youtube que ha emocionat tots els integrants de l'espectacle.

Maruja González, exlocutora de la despareguda Ràdio Algemesí, amb 75 anys, protagonitza este espectacle posant-se en la pell d'una artista retirada del món de l'espectacle malalta d'Alzheimer. Un fascinant viatge a l'Espanya dels anys 30, 40, 50 i 70.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine