Una Nova York devastada per un virus que infecta a la població i sumeix en caos a tota la ciutat és el punt de partida de Tom Clancy's The Division, l'últim videojoc d´Ubisoft, que en la seua versió beta ha aconseguit 6 milions de jugadors.

El videojoc, que es va presentar ahir en la Unitat Militar d'Emergències en la Base de Torrejón a Madrid, cinc dies abans del seu llançament, compta amb un nou motor gràfic denominat Snowdrop, responsable del nivell de detall que impregna la imatge de la ciutat.

«Snowdrop ens ha permés reproduir la llum natural la fidelitat més gran possible perquè l'hora del dia puga influir en les decisions dels jugadors» i «gràcies a ell, també hem pogut recrear la forma en què s'enfonsa una paret de rajoles o com es fa miques una finestra cada vegada de forma diferent» ha ressaltat el director tècnic de The Division, Anders Holmquist.

Este shooter amb elements de joc de rol ja ha estat disponible en versió beta per a diferents plataformes, que ha aconseguit «6,4 milions de jugadors, és a dir, la participació més gran mai registrada en la indústria per a una nova franquícia de videojocs» i amb la qual han acumulat «més de 50 premis abans del seu llançament», segons els seus creadors.

El joc, que requereix connexió a internet, part d'un atac bioterrorista on els bitllets de dòlars són infectats i distribuïts en el Black Friday (divendres negre), el primer dia d'ofertes en el qual els nord-americans fan les compres nadalenques.

En poques setmanes, totes les infraestructures cauen i la ciutat entra en un profund caos, deixant als seus habitants a la mercé de bandes violentes que The Division, una unitat d'agents tàctics independents d'alt secret, ha de combatre.