Quasi res porta el diari (autoeditat, 2016) és resultat de les experiències i influències musicals arran dels quasi cinc anys de vida d´Atupa, la banda de Montcada. Una aposta per la professionalització en els diferents àmbits que van des de la creació, producció i enregistrament fins a la vida del directe. Tot sense perdre la perspectiva còmica i irònica en algunes cançons i la xuleria hereva de les influències més raperes.

Les tretze cançons de l'àlbum parlen dels mitjans de comunicació, de l'amor lliure, del poder popular, de la escena musical, de la seua realitat, al cap i a la fi.

L´eclecticisme continua sent un dels trets més característics de la banda, barrejant sonoritats del rap més clàssic fins a l´electrònica, el rock, el trap, el pop o el dancehall. Cadascuna de les cançons esdevenen un repte en què es juga amb el gènere per a dur-lo a la versió més atupera.

A més a més, a Quasi res porta el diari es poden sentir les col·laboracions de Borja Penalba, Mire Vives, Atzembla, Juanra (cantant de KOP) i Toni Mejías (Los Chikos del Maíz) i Mark Dasousa. Pel que fa a la producció musical, expliquen que el procés ha estat coral gràcies a l'ajuda de Gio (Heavy Roots), Borja Penalba, DJ Plan B, Arturo Olmeda i Pedro Olcina: «No havíem indagat mai tant en la part musical. En eixe sentit és un pas endavant».

Quart aniversari

Atupa naix a l´any 2012 amb Quatribarap (Mésdemil, 2012), un disc pensat per a un directe diferent i que va tindre molt bona acollida. Dos anys després, publiquen Expansion Pack (Mésdemil, 2014), un EP que volia complementar el tracklist del primer disc i fer un pas més enllà en la varietat de gèneres musicals. Poble va ser el videoclip que va precedir aquesta sortida i que ha estat un punt d´inflexió per al grup.

El grup sempre ha volgut fer coses diferents tant en el directe com en la manera de comunicar-se amb els seus seguidors. Exemples d´això són l´AtupApp, una aplicació d´Android que van programar per llançar el seu EP; Sons, un videoclip interactiu en 360º i la festa de preestrena que van organitzar per donar la benvinguda a Quasi res porta el diari dies abans de la seua sortida.

La presentació oficial de Quasi res porta el diari serà a Reus (sala Lo Submarino, 11 de març). A València actuaran al concert de falles (Auditori Casa de la Cultura de Burjassot, 15 de març), on compartiran escenari amb Aspencat, El Diluvi i Tardor. Les entrades només es podran adquirir mitjançant la botiga online d'Escola Valenciana.