15 de marzo de 2016
15.03.2016

Vent de dolçaines per a recordar a Joan Blasco

Músics de tot el territori es reuneixen demà a la plaça de l´Ajuntament de València per a honrar al «pare» de la xirimita

15.03.2016 | 04:15

Dolçainers i tabaleters es reuniran demà per a retre homenatge a la figura del dolçainer major, pare modern de la xirimita, que va morir la setmana passada als 88 anys. La iniciativa ha partit de dolçainers anònims i compta amb la col·laboració de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters i de la Regidoria de Cultura Festiva de l´Ajuntament de València. El punt de concentració serà a partir de les 12.30 al carrer de la Sang, des d´on les colles i els músics entraran a la plaça de l´Ajuntament a les 13 hores. Al punt central de la ciutat i en uns dies simbòlics, els músics interpretaran diverses peces en record del mestre dirigits per Paco Blasco, el seu fill.

Joan Blasco va permetre la supervivència de la dolçaina en un moment en què este instrument estigué a punt de desaparéixer, entre els anys seixanta i setanta. En aquell moment, el músic nascut a Torres Torres va fer de pont entre l´última generació de formació autodidacta i les noves generacions que, gràcies a ell, tingueren un aprenentatge de l´instrument més sistematitzat. El seu treball al capdavant de l´Escola Municipal de Dolçaina de València, de la qual fou el promotor i fundador a mitjan anys setanta, va posar les bases per a la recuperació i l´extensió de l´instrument, popularitzat després inclús a la música rock de l´escena valenciana. A més, Blasco va tindre una estreta vinculació amb les manifestacions de la cultura festiva de la ciutat, com les falles.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine