Gandia és de dibuixos animats. El regidor de Cultura, Joan Muñoz, i el director del Festival Cortoons, Alessandro d'Urso, i Miquel Vidal, responsable de la imatge gràfica del Festival, van anunciar ahir la programació del XII Festival Internacional de Curtmetratges d'Animació del 28 d'abril a l'1 de maig.

Joan Muñoz va destacar que «el programa està pràcticament tancat i podem confirmar que tindrem projeccions, tallers i xerrades de primer nivell en l'àmbit de l'animació. Estem treballant a tota màquina perquè el pròxim dia 28 d'abril a partir de les 21.30 hores a la plaça de l'Ajuntament, es faça l'acte inaugural i comencem a gaudir dels millors curtmetratges d'animació».

Alessandro d'Urso, va revelar el programa d'activitats que es desenvoluparà durant quatre dies. El 28 d'abril, després de la inauguració i durant dues hores, es projectaran els «Comicortoons: els curtmetratges més divertits del món». El 29 d'abril hi haurà projeccions de curtmetratges per a xiquets al Teatre del Raval al qual s'ha convidat a participar les escoles de Gandia. Més tard, començaran les projeccions a l'Aula Magna de la UPV, al Teatre Serrano i al Teatre del Raval durant el matí i la vesprada.

La plastilina

El 30 d'abril començarà el taller de plastilina amb Stefano Argenter amb l'objectiu de poder realitzar una animació amb els treballs realitzats pels xiquets. Mentrestant, a la UPV i el Teatre Serrano continuaran les projeccions, destacant la projecció del llargmetratge de Bill Plympton «Cheatin» i una masterclass impartida per l'autor nord-americà.

Finalment, diumenge a la vesprada la sala B del Teatre Serrano acollirà activitats com la projecció del llargmetratge El libro de la vida o un monogràfic d'Animació Italiana. Per concloure el Festival, es projectarà el treball resultant del taller de plastilina que es projectarà a la sala B del Teatre Serrano a les 22.50 com a colofó del festival.