Shiras Galeria presenta la nova exposició individual. L'última tertúlia, d'Ana Vernia (Borriana 1976) que podrà veure's fins al 30 d'abril. La mostra, està integrada per una selecció d'obres pictòriques i ceràmiques realitzades especialment per a aquest espai expositiu.

Shiras Galeria sota la direcció artística de Sara Joudi, emergeix amb l'objectiu d'oferir una proposta intergeneracional d'artistes escomesos de gran calibre el discurs del qual es complementa amb la veu d'artistes de caràcter més emergent, en este cas la galeria aposta per Ana Vernia, que exposa per primera vegada en Shiras, i ho fa després de guanyar el XVI Premi Nacional de Pintura de la Real Acadèmia de Belles arts de Sant Carlos a València.

En l'exposició es pot veure una selecció d'obres inèdites sorprendran pel seu cromatisme subtil i elegant, submergint a l'espectador en un entorn carregat de silencis, representats per la lletra «H», i amb una paleta cromàtica suau, amb ocres clars, roses, blaus pàl·lids i blancs transparents.

L'última tertúlia planteja una reflexió sobre la comunicació. Més concretament sobre la impossibilitat del silenci absolut en la societat tecnològica en la qual vivim. La tertúlia, alguna cosa tan físic, tan sensorial, tan atemporal, s'ha substituït per xats virtuals que ens atrapen, oblidant tot el que tenim al voltant.

Rosa Ulpiano defineix en el text del catàleg, L'última tertúlia «Ana Vernia ironitza sobre l'actual bloqueig de la comunicació i la necessitat del silenci per a la contemplació artística mitjançant una cuidada utilització de reconeguts mecanismes estilístics de la seua pintura i l'ambivalent domini d'esta dialèctica: des del metòdic i artesanal ús de les tècniques de muntatge i assemblatge pictòric mitjançant el maneig d'una sèrie de personatges fantàstics que semblen eixits d'un quadre de Hyeronimus Bosch o d'una novel·la d' Orwell».

A través de les obres d'esta exposició, Ana Vernia intenta fer-nos reflexionar sobretot açò. Els seus personatges es desemboliquen en espais bromorosos, recordant amb nostàlgia L'última tertúlia.

La mostra romandrà en Shiras Galeria, situada en el carrer Vilaragut 3, (València) fins al 30 d'abril. L'horari és de dilluns a divendres, d'11 a 14 hores i de 18 a 20:30 hores, i dissabtes d'11 a 14 hores.