Tot és a punt perquè Xaló acullga la cinquena edició de Xalónia, on es preveu superar els 10.000 assistents. Amb més de cent expositors culturals, es tracta de 48 hores de programació continuada que representen un gran expositor del que definix la localitat a nivell turístic, gastronòmic, comercial, cultural i històric.

Com a novetat, enguany Xaló acull una Trobada Valenciana de Muixerangues i colles de diferents comarques de dolçainers. Gastronomia, enoturisme, ecologia, concerts, cultura, comerç, artesania, esport i activitats infantils completen una oferta de cap de setmana per a tots els públics.

La regidora de festes, Lorena Blasco, va destacar ahir en la presentació que «l’objectiu de Xalónia és a curt termini una acció de revitalització econòmica i turística, però el gran objectiu és avançar en la potenciació de la marca Xaló com a complement turístic amb valor afegit al turisme de sol i platja, volem visualitzar-nos com a part important de la mediterraneïtat de la nostra comarca».

Porta interior de La Marina

«Volem explicar que som un poble amb una gran i variada oferta, som la porta a l'interior de la comarca, a les seues tradicions i els seus paratges i estem a pocs minuts de les millors platges. El missatge és molt clar: volem créixer a partir d’allò que ens defineix i volem compartir-ho amb la resta de pobles de la nostra encantadora comarca», així va definir el marc en què se celebra la quarta edició de Xalónia el regidor i diputat xaloner Gerard Fullana.

Xalónia manté els quatre pilars fonamentals: la festa del vi i la picaeta, el festival de música Xalónia, la fira Xaló obert i el mercat de la terra.