Espai Dona de Burjassot, el servei integral d’atenció a les dones de l’ajuntament, va celebrar dimecres, en la sala polivalent de l’Institut Municipal de Cultura i Joventut, la gala de lliurament de premis del V Concurs de Narrativa Breu amb Enfocament de Gènere Isabel de Villena.

En categoria Adulta, el jurat distingí com a millor relat Isolda de Lola Moreno Lozano. En categoria Juvenil, de 16 a 20 anys, la guanyadora fou Carla Sánchez Muñoz per El pecat de saber.

En presència del jurat, les dos escriptores reberen el premi -un diploma acreditatiu, un lot de llibres, un CD de temàtica feminista per gentilesa de la Universitat de València i un val de 40 euros de la llibreria Burjassot Llibres- de mans de la regidora d’Igualtat, Lluna Àrias. A més les guanyadores del certamen prompte voran publicats els seus relats en la pàgina web municipal.

Àrias animà a la ciutadania a seguir implicant-se en este concurs -ja consolidat- que Espai Dona creà en 2011 en homenatge a Isabel de Villena, «la primera escriptora amb nom reconegut de la nostra literatura».

Així mateix la regidora expressà la necessitat de «pegar la volta» a un vell tòpic sobre el protagonisme de les dones en la literatura: «No es tracta de ser les protagonistes dels llibres que escriuen els hòmens, sinó de ser les autores dels llibres».

Espai Dona

La vetlada, emmarcada dins de les activitats que Espai Dona dedica al Mes del Llibre, comptà amb la participació del grup godellà de folk-pop Arrop i Tallaetes, que oferí una amena mostra del seu repertori.

La programació del col·lectiu de dones culminarà el pròxim 28 d’abril, en el Centre Cultural Tívoli, amb la lectura dramatitzada de Casa de muñecas, d’Henrik Ibsen, a càrrec de l’Associació Teatral Paraules i Dones.