07 de mayo de 2016
07.05.2016

Naix el Festival Etnomusic

El Museu Valencià d'Etnologia crea un cicle de sis concerts gratuïts de música tradicional a la beneficència

07.05.2016 | 04:15
Carles Dénia obri el cicle de concerts.

El Museu Valencià d´Etnologia ha creat el Festival Etnomusic 2016, un cicle de música tradicional valenciana i del món compost per sis concerts que es realitzaran en els patis del Centre Cultural La Beneficència els dijous del mes de maig i juny a partir de les 20.15 hores.

El festival mostrarà propostes que recuperen la música tradicional amb lectures noves, com les de Carles Dénia o Xaluq, així com músiques d´arrel tradicional d´altres procedències culturals, com Barcelona Gipsy Balkan Orchestra o Thaïs Morell.

Les entrades per als concerts són gratuïtes i es poden arreplegar a partir del dimarts anterior a cada concert en el Museu Valencià d´Etnologia de 10 a 20 hores. L´aforament és limitat i hi ha un màxim de dues entrades per persona.

Programa de concerts
El dijous vinent, serà la presentació del nou espectacle de Carles Dénia, sota el títol L´home insomne, amb un repertori popular amb arrels valencianes.

L'actuació del 19 de maig serà a càrrec de Reina Roja, una formació composta per guitarra flamenca i veu. El concert de Thais Morell serà el 26 de maig, un grup procedent de Brasil i pertanyent a eixa nova generació de músics capaços de cantar, tocar i compondre.

El mes de juny ho inaugurarà Xaluq, una formació interessada a recuperar la música tradicional valenciana. Des dels cants de Batre, cants de bressol i composicions pròpies, el grup realitza un recorregut per les músiques de la vida quotidiana dels valencians de finals del segle XIX i principis el segle XX.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine