El Museu Valencià d’Etnologia ha creat el Festival Etnomusic 2016, un cicle de música tradicional valenciana i del món compost per sis concerts que es realitzaran en els patis del Centre Cultural La Beneficència els dijous del mes de maig i juny a partir de les 20.15 hores.

El festival mostrarà propostes que recuperen la música tradicional amb lectures noves, com les de Carles Dénia o Xaluq, així com músiques d’arrel tradicional d’altres procedències culturals, com Barcelona Gipsy Balkan Orchestra o Thaïs Morell.

Les entrades per als concerts són gratuïtes i es poden arreplegar a partir del dimarts anterior a cada concert en el Museu Valencià d’Etnologia de 10 a 20 hores. L’aforament és limitat i hi ha un màxim de dues entrades per persona.

Programa de concerts

El dijous vinent, serà la presentació del nou espectacle de Carles Dénia, sota el títol L’home insomne, amb un repertori popular amb arrels valencianes.

L'actuació del 19 de maig serà a càrrec de Reina Roja, una formació composta per guitarra flamenca i veu. El concert de Thais Morell serà el 26 de maig, un grup procedent de Brasil i pertanyent a eixa nova generació de músics capaços de cantar, tocar i compondre.

El mes de juny ho inaugurarà Xaluq, una formació interessada a recuperar la música tradicional valenciana. Des dels cants de Batre, cants de bressol i composicions pròpies, el grup realitza un recorregut per les músiques de la vida quotidiana dels valencians de finals del segle XIX i principis el segle XX.