El públic que acudisca a Las Naves este divendres podrà formar part de l'obra Dominio público, de Roger Bernat. El muntatge és com un joc de taula a escala real en el qual l'espectador és més que un simple peó. Tal com apunta el propi director, «els espectadors travessen un dispositiu que els convida a obeir o conspirar i, en tot cas, a pagar amb el seu propi cos i comprometre's».

El creador teatral Roger Bernat reunirà als espectadors en diferents espais de Las Naves i els formularà una sèrie de preguntes i instruccions que escoltaran a través d'auriculars. Algunes qüestions seran més innocents que altres i, a partir de les respostes de cadascú, els participants aniran formant grups. Estes microcomunitats reflectiran, doncs, patrons socials subjacents i contaran una història que Bernat anirà orquestrant acuradament.

Domini públic comença semblant una enquesta en 3D que cobra vida i acaba transformant-se en una mostra de teatre experiencial, en la qual persones de diferent condició i ideologia donaran forma moral a aquest muntatge. Roger Bernat realitza estudis inacabats de pintura i arquitectura. Graduat en direcció i dramatúrgia per l'Institut del Teatre, li van atorgar en 1996 el Premi Extraordinari. Va fundar i dirigeix General Eléctrica, amb Tomás Aragay. En 2008 va començar a crear espectacles en els quals el públic ocupa l'escenari i es converteix en protagonista. Entre les obres que es configuren baix esta idea i han sigut presentats en una vintena de països està el Please continue (Hamlet), el judici en directe al personatge de Shakespeare que es va realitzar a la Rambleta.