El cantautor Paco Muñoz tornà ahir al Teatre Principal de Valènica. Però esta vegada de la mà dels xiquets i músics de l´Horta Sud, que rendiren ahir homenatge al valencià pel seu conreu de la música popular. El Guaix-Coordinadora pel Valencià de l'Horta Sud fou l´encarregada d´organitzar l´acte que pretenia ficar en valor la figura de Muñoz.

A la cita es volgueren sumar les corals de Florida Secundària (Catarroja), Escola Sant Pasqual (Torrent), Escola Les Terrertes (Torrent), Escola Sant Ignasi (Picassent), Escola Les Carolines (Picassent), Cor Jove de La Lírica (Silla), l'Orfeó d'Aldaia i la Muixeranga de Torrent. L´escriptor Enric Lluch, tampoc volgué pedre´s l´ocasió de reconeixer el treball de l´artista de 77 anys, qui va contemplar emocionat l´espectacle ple de música i lletra.

«Paco ens retorna a la infància, als nostres orígens, a la nostra memòria», afirmava el conseller d´Educació Vicent Marzà en la seua carta al cantautor, que es va llegir públicament a l´escenari del Principal. «Ha sigut l´homenatge més bonic que m´han fet mai. Estic emocionat i esperançat», va dir ahir Muñoz durant l´homenatge.

Les agrupacions i les escoles feren ressonar el Teatre Principal amb les cançons del cantautor, «qui sempre va estar al costat dels xiquets i les xiquetes», com assegura el Guaix. Les corals varen voler dedicar al músic dues cançons composades per a l´ocasió: «Paco, ets un drac» del Sant Pasqual de Torrent i «Cerquem l'amistat» de la Lírica de Silla.

«Calia retortar-te totes les emocions viscudes per generacions d'escolars a través de les teues cançons», li assegurava el president de Guaix, Vicent Font, a un Muñoz commogut. L´escriptor, membre del Consell de Cultura, Enric Lluch, li va voler dedicar un conte, «L'Home de la guitarra», amb el que va voler retratar els inicis del cantant.

Paco Muñoz va debutar l´any 1984 davant el públic infantil als Jardins de Vivers de València, i fou u dels primers músics a dedicar-se a la cançó infantil en valencià a la Comunitat. Fou un ferm defensor i col·laborador de les Trobades musicals de l´Horta Sud, mitjançant les quals va voler continuar defensant la música tradicional.