La Conselleria d´Educació, Recerca, Cultura i Esport ha publicat la licitació del Pla Operatiu de la Política Cultural, l´instrument de gestió que s´ocuparà de concretar les línies d´actuació anunciades en el marc del pla Fes Cultura.

El pla té un caràcter bianual i inclou els anys 2017 i 2018, per un import de 84.942 euros, IVA inclòs. El document de planificació formularà els recursos assignats per a portar-los a terme, d´acord amb el marc pressupostari del Consell. El pla ha d´incloure un sistema integral d´indicadors d´avaluació de la Política Cultural i el disseny d´un model de seguiment i avaluació. La finalitat d´estes eines és que es puga comprovar de manera transparent i objectiva la consecució dels objectius marcats.

Entre les propostes que ha de contenir, està la contextualització de les actuacions a partir d´altres experiències prèvies de gestió cultural en l'àmbit valencià i estatal, així com una descripció de les experiències més innovadores i eficaces desenvolupades en el marc europeu.

La dimensió econòmica dels sectors culturals i creatius valencians (evolució de l'oferta i la demanda, relacions amb la resta de l'Estat) és un altre dels punts previs que ha de contenir el pla.

A partir de la concreció de la realitat sobre la qual es pretén actuar, el pla també ha de presentar propostes que puguen tenir un impacte real sobre determinats aspectes de la política cultural, com la coordinació institucional, la perspectiva de gènere, la relació entre el sector i la resta del sistema productiu valencià, les sinergies que es poden establir amb l´educació i l´excel·lència i qualitat en l'execució de la política cultural.