Els valencianes Capella de Ministrers i Oh, Foll Amor! són els grups que inauguren hui la VII edició de Fesmon, el festival de Montcada que se celebra fins al diumenge i que dedica la seua programació a la música folk d´arrels mediterrànies i la fusió d´estils. A més també s´oferiran les actuacions de Babalú Swing Band, Malvaloca i Albert Sanz, entre altres artistes, a més de tallers gratuïts.

Fesmon 2016 arrancarà a les 20.30 hores, amb l´actuació de Capella de Ministrers que presenten en el Convent de les Franciscanes de Montcada «Bel Fiore». Carles Magraner, director de la formació que, des de 1987, recupera el patrimoni musical, assegura que l´actuació serà «un viatge a l'Edat Mitjana en el qual es recrearà l´esperit de les danses reals dels segles XIII i XIV». «Ens fa molta il·lusió tornar a inaugurar Fesmon per la proximitat al públic i per l´entorn tan meravellós del concert», diu Magraner.

Oh, Foll Amor! actuarà també hui a les 22.30 hores en el Centre Cultural Blasco Ibáñez de Montcada. El grup valencià, format actualment pels músics Samuel Iborra i Josep Vicent Tallada i el poeta i recitador Pau Sif, fusionarà música i poesia en l´espectacle «Viatger que s´extravia», que recorre composicions de Vicent Andrés Estellés o Blai Bonet, entre altres autors. «El nostre espectacle fa una recerca a través de la literaura, el jazz, el blues, la música d´arrel valenciana i mediterrània i també cançó clàssica», explica Pau Sif.

Demà, serà l´hora per la nit flamenca. El Centre Cultural Blasco Ibáñez de Montcada acollirà el concert de la cantaora Isabel Julve, el violoncel·lista Matthieu *Saglio i el percussionista Victor Través, amb l´espectacle «Lorcamente».

Dijous, en el mateix escenari, l'Escola de Dansa Coppelius presenta «Dibuixos a Vora Mar», un espectacle dirigit per Blanca Molina i Jesús Martínez.