La Rambleta es va convertir el passat divendres en un quadrilàter de boxa per a acollir la primera edició del Torneig de Dramatúrgia que va enfrontar en esta primera semifinal els textos de les dramaturgues Sonia Alejo i Puy Navarro. Inma Sancho i Carles Sanjaime van ser els actors encarregats de defensar els textos al costat del jove actor Nelo Gómez, que a més va exercir de mestre de cerimònies. Els intèrprets van llegir davant un públic atent i expectant per conèixer el nou format, disposat a jutjar i a valorar amb els seus vots l´obra que més els havia agradat sense conèixer a quina autora corresponia cadascun.

El text de Puy Navarro es va portar finalment el triomf i la dramaturga valenciana i resident a Nova York va rebre la notícia en directe gràcies a les noves tecnologies. «Ha sigut una nit excel·lent amb un públic totalment lliurat al combat», explicava Gabi Ochoa, director de Creador.es, entitat organitzadora de l´esdeveniment.

Ochoa ha destacat que «en les targetes de la votació el públic podia deixar les seues impressions sobre el torneig i ens ha sorprès que en moltes ens animaren a celebrar més tornem com el viscut aquesta nit ací en Rambleta. Un altre dels aspectes que ha sorprès al públic és la interpretació dels actors, que ho creen o no s´enfrontaven als textos per primera vegada, sense haver assajat amb anterioritat». Puy Navarro s´enfrontarà ara en les semifinals a altres tres dramaturgs valencians consolidats com Juli Disla, Maribel Baiona o Víctor Sánchez Rodríguez. Els combats se celebraran en la Sala Off entre el 5 i el 18 de setembre a València. La idea del torneig naix del dramaturg Jordi Casanovas en el si del certamen Festival del Tardor de Catalunya Temporada Alta en 2010. Durant els últims anys el format s´ha estès a altres ciutats i territoris com Mallorca o Buenos Aires amb el Torneig Trasatlántico entre dramaturgs argentins i catalans.