València, Buenos Aires, Nova York, Istanbul i 18 ciutats més són les ciutats que Ricard Huerta, doctor en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València i actual president de l´Associació Valenciana d´Educadors de Museus ha escollit per a presentar en la seua exposició «Lletres de vint-i-una ciutats».

L´exposició és el resultat d´una selecció de milers de lletres arreplegades en nombroses ciutats de tot el món, al llarg dels últims anys. Vint-i-una fotografies, es mostraran per primera vegada en esta exposició, on es combina la fascinació entre el text i la imatge.

Amb esta exposició, com assenyala el catedràtic d'Estètica i Teoria de l'Art Román de la Calle, «les imatges fotogràfiques acullen i perpetuen, directament, les troballes semàntiques de les paraules i, al seu torn, les paraules han motivat, amb summa precisió i sorpresa, la gènesi de les imatges».

«Lletres de vint-i-una ciutats» és un capítol més del treball que ha vingut desenvolupant Ricard Horta al llarg de la seua carrera, «com a artista visual format en Música, Comunicació i Belles Arts, entenc la creació com un desig de transmetre experiències, tot incorporant aspectes com la ironia o la curiositat».

D´esta manera, la combinació entre imatge i text serà la fórmula a través de la qual es pot apreciar, com ho assenyala el doctor en Comunicació Audiovisual Francesc Vera Casas, «la *iutat de Ricard Horta, la ciutat que ens vol transmetre, la ciutat que la seua mirada analitza i sintetitza perquè hi focalitzem la nostra mirada».

«Lletres de vint-i-una ciutats» serà el punt de partida per al cicle d'exposicions plantejades per al curs 2016-2017 en la galeria de l´escola de fotografia, Espai d´Art Fotogràfic, al carrer Torn de l´Hospital de València, on es podrà visitar des de demà i fins al 14 d'octubre.