El Consell va aprovar ahir el conveni de col·laboració entre la Conselleria de Cultura i la Fundació Chirivella Soriano per a contribuir al finançament de les despeses de funcionament d'aquesta entitat, dotat amb 20.000 euros.

La Conselleria destinarà la citada quantitat dels Pressupostos de 2016 per al finançament de les despeses de manteniment de l'edifici seu de la fundació (personal, compra de material fungible i pagament de serveis imprescindibles), així com per a contribuir a finançar les activitats que es realitzen, com a exposicions o unes altres. La Generalitat subscriu aquest conveni en el marc de les competències assignades a la Conselleria, entre les quals es troben les de conservació, protecció, enriquiment, restauració, difusió i foment del patrimoni cultural valencià.

Per la seua banda, la Fundació es compromet a acreditar el compliment de les condicions exigides i la realització de les actuacions subvencionades. El termini de justificació s'estén fins al 15 de desembre de 2016. Així mateix, haurà d'acreditar que es troba al corrent d'obligacions tributàries i amb la Seguretat Social i no estar culpable en cap prohibició legal. A més, la fundació haurà de complir l'adequada publicitat i difusió de les ajudes, i sotmetre's als controls d'inspecció o comprovació corresponents.