Servisca la lletra de la cançó de Sisa per fer esment, més tard que promte, d´una nit clara i tranquil·la en la qual es reunien al voltant de les lletres, i el sopar, una nodrida representació de les associacions valencianes més actives. Era el acte batejat com La Nit de les Lletres Catalanes, que va crear allà al 2002 el malaguanyat Simó Aguilar des del Club A la Nostra Marxa. Un testimoni que ara arreplega l´Associació d´Escriptors en Llengua Catalana, presidida per Gemma Pasqual, que encoratjava els joves escriptors «per un país i una literatura normalitzada en català».

Entre els protagonistes, Toni Gisbert, secretari d'Acció Cultural; Vicent Moreno, president de la Federació Escola Valenciana; Tonetxo Pardiñas, president de la Societat Coral el Micalet; Enric Valero, coordinador de Ca Revolta; a més d'uns quants membres de la revista Gargots. Un acte presentat per Isma Sempere, amb la presència de l'escriptor i polític Josep Guia, l'escriptora i llibretera Núria Cadenes, la professora Maria Conca, el fotògraf Jesús Prats i els poetes Abel Davila i Àngels Moreno.

Tot, per remarcar l´empoderament de les lletres, remarcar la «vitalitat extraordinària de la nostra literatura», en paraules de Vicent Penya (AELC), i anunciar un proper homenatge a Isabel Clara-Simó, guardonada amb el Premi d´Honor de les Lletres Catalanes. I tot, també, al voltant de les novetats literàries, que de pas es poden comprar a la llibreria Fan Set; obres de Manel Alonso, Francesc Bayarri, Carles Durà, Carles Enguix, Cristina Escrivà, Josep Ferrer Guzman, Roser Furió, Francesc Mompó, Vicent Penya i Josep Lluís Roig. L´acte, a la Societat Coral el Micalet, que el temps no compta, ni l'espai.