Com que s´acosta la fi de l´hivern a l´Hemisfèri Nord, els músics, com les flors i els óssos eixen al carrer on fire i també en l´Horta Sud. El proper 17 de març està prevista la presentació d´un concert gratuït, organitzat per la Falla del Mercat d´Alcàsser. Es tracta del Festival Mercarock, en la seua 23ª edició, en la qual està prevista l´actuació de grups estelars com Bajoqueta rock & Sva-Ters.

És un festival veterà, que es farà a la Avinguda Constitució, i des dels seus inicis ha donat pas a tot tipus de tendències musicals. Des del power pop de Furius Planet, el pop llatí de VinoJuan, el funky més descerebrat de Laboratorio Funk, el blues del veteraníssim Graham Fosters, el pop indie de Tachenko, o el rock valencià dels Obrint Pas, Poc Trellat o Arròs Caldòs. Fins i tot, és un festival on ha actuat el legendari grup de heavy rock, Barón rojo. Només, per fer-se un tast dels estils.

Són moltes les bandes que han passat pel Mercarock d´Alcàsser. Enguany, el festival ha fet una aposta important i el que ha fet ha estat ajuntar a dos grups que havien actuat cadascú per la seua banda. El d´enguany és el concert que al 2002 no es va poder celebrar. Bajoqueta rock y SVA-Ters junts, que a més, presentaran el seu nou treball, Simis (Mésdemil2017), treballat «sense pressió de dates ni estils ni modes a seguir». Un treball que plasma els anys d´experiència com a grup i també com a músics, ja que els seus components han format part individualment de moltes formacions d´estils musicals ben diversos. Cal destacar la influència de Pau Seguí, Txikuto, antic bateria del grup, ara màxim implicat en la part de producció i arranjaments. Simis ha estat enregistrat i mesclat a Atòmic Estudio, per Mark Dasousa, que també ha participat en la pre-producció dels temes. Tot masteritzat per Jorge Pérez a Morgana Music Studio, de Riba-roja de Túria.

Junts i barrejats, docns Bajoqueta rock i Sva-Ters mostraran les seues dos maneres d´entendre el rock en valencià, «tan semblants i al temps tan diferents, units per una mateixa causa, que és fer ballar al públic com si no hi haguera demà», segons les explicacions de Raül Zaragozá Navarro, vicepresident de la comissió fallera organitzadora, i màxim responsable del certamet. En paraules de l´organització, una manera de ja poder tornar a dir senyor pirotècnic, pot escomençar la mascletà. Això sí, guitarra (i no masclet) en mà.