La Filmoteca i la Biblioteca Pública de València continuen hui, en la sala Luis García Berlanga, el cicle de caràcter trimestral La lletra en la imatge amb la projecció de Viento en las velas (1965) d'Alexander Mackendrick, basada en la novel·la Huracán en Jamaica de Richard Hugues. La pel·lícula serà presentada per José Antonio Hurtado, cap de Programació de la Filmoteca. Podrà tornar a veure's el divendres 31 de març, a les 18 h, i el dissabte 1 d'abril, a les 22.30 h. El dilluns 3 d'abril, el mateix Hurtado realitzarà una anàlisi de les relacions entre la novel·la de pirates de Richard Hugues i l'adaptació de Mackendrick però en la Biblioteca Pública de València, a partir de les 19 h.

El cicle La lletra en la imatge aborda els vincles existents entre literatura i cinema amb un repàs per algunes de les millors obres literàries adaptades al cinema. Per a este primer trimestre de 2016 s'ha escollit Viento en las velas, un clàssic del cinema d´aventures de la dècada dels seixanta i del cinema de pirates, protagonitzat per Anthony Quinn, James Coburn, Isabel Dean i Nigel Davenport.

A més, té una curiositat, el famós novelista britànic, Martin Amis, va formar part del grup de xiquets protagonistes del film. Inspirat en Huracán en Jamaica una de les novel·les una més pertorbadores sobre la crueltat infantil, Viento en las velas és una de les pel·lícules més atípiques del gènere de pirates que explica les aventures d'un grup de cinc xiquets amagats en el celler d'un buc corsari de travessia pel mar Carib.