Una dona multimilionària acompanyada pel seu majordom entra a una botiga de roba, Lakrua, per tornar un vestit perquè té una tara: un cordill que sobresurt d'una costura. Mentrestant, un artista observa des de l'exterior de l'establiment l'actuació de la dona i decideix seguir el rastre del vestit fins a arribar a l'origen de qui el va elaborar. Amb aquesta miesteriosa actuació comença l'últim curtmetratge realitzat en 3D de Yelito, artista multidisciplinari valencià que porta més de deu anys realitzant aquest tipus de creacions audiovisuals.

El objectiu que Yelitö persegueix amb aquesta obra, que ha tardat un any i tres mesos a veure la llum, és realitzar una crítica social al valor que li atribuïm als objectes. Tal com ha explicat a Levante-EMV, «a vegades, la distància que hi ha entre el preu que posem a les coses i el seu veritable valor és tan ridícula que penja d'un fil».

El curt, de nou minuts de duració i que es presentarà el proper 1 de juny al Capitoli de Godella a les 20:00 hores, ha suposat tot un repte per Yelitö perquè «ho he fet tot jo, he dissenyat cada personatge, els he animat jo ... ha estat una bogeria, però estic molt content i satisfet amb el resultat final».

Però Yelitö no ha estat sol en aquest llarg camí. Al llarg dels últims quinze mesos, Javier Quevedo ha treballat al costat d'ell en tot moment, de fet, «Javier va ser qui va vindre a buscar-me perquè féssim aquest treball junts, havia vist els meus treballs, li van agradar i va aportar el guió així com el capital per poder portar-ho tot a terme», ha puntualitzat.

Yelitö, creatiu de 46 anys, va començar el seu camí professional en el món de la publicitat fins que un dia es va adonar que dedicar la seva vida a això no li agradava. Per això va decidir marxar a Palma de Mallorca a cursar un màster d'Animació que va finalitzar en 2002 i va ser allà quan es va adonar del que veritablement li apassionava.

Ha estrenat més de 7 obres audiovisuals com ara «La nena del mitjó», «BelaBohemia» i «Exit», està ultima premiada a nivell nacional i internacional. Yelitö ha avançat a aquest rotatiu que malgrat que es prendrà un descans durant uns mesos, ja té en ment el pròxim projecte que «serà més artístic que els anteriors» i en què col·laborarà amb el també artista valencià Ulisses Pistolo.