Les famílies que este diumenge s´acosten a Bombas Gens Centre D´Art tenen un repte del més apassionant: trencar els esquemes i les normes del mon que ens envolta. és el propòsit que ha preparat el grup l´Equip35 amb el seu taller familiar ´Delinquir en sala!´, una iniciativa en la què es planteja al participant que descobrisca peces clau de la col·lecció Per Amor a l´Art exposades en les naus 3 i 4 en la mostra Ornament = delicte?, comissariada per Vicent Todolí i Nuria Enguita.

En Delinquir en sala! es reflexiona en família (amb la participació tant de xiquets com d´adults) a partir de l´observació propera, lliure i inspiradora d´una selecció d´obres de l´exposició. «Dialogarem i ens preguntarem sobre la importància que tenen en la nostra vida quotidiana l´ornament, les decoracions, les formes, els elements i els colors que veiem en façanes, roba, cartells, anuncis, dissenys i mobiliari», explican desde Bombas Gens.

«Com eixos ornaments ens afecten a nosaltres, però també afecten moltes altres cultures, i com i per què s´han associat històricament a la feminitat, la infància i les cultures llunyanes. Ens plantejarem -gràcies al suport d´imatges de la publicitat, de les xarxes socials o dels mitjans de comunicació- com han treballat eixes reflexions grans artistes que veurem en les sales, no només des de tècniques més tradicionals com ara la pintura, el dibuix, l´escultura o el teixit, sinó també des de la fotografia, la videocreació o els nous mitjans. Acabarem el taller «delinquint» en sala, transgredint les «normes» de la modernitat (i del museu) treballant en grup i a terra», han explicat. Una cita més que atractiva per a passar el primer cap de setmana de setembre en família.