L´Acadèmia Valenciana de la Llengua ha convocat el I Concurs d´Escriptura en Valencià, un certamen al qual estan convidats a participar els alumnes d´Educació Secundària Obligatòria (ESO) dels centres públics, concertats i privats del territori valencià i que té per objecte, en esta primera edició, comprovar el grau de coneixement que els estudiants de dotze a setze anys tenen de la institució normativa del valencià.

La convocatòria, que arribarà a tots els centres docents de Castelló, València i Alacant en els pròxims dies, va acompanyada d´una carta del president de l´Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, adreçada al director de l´IES, en la qual demana que es donen a conéixer al professorat i a l´alumnat dels diferents nivells de l´ESO les bases del concurs per a fomentar la participació dels estudiants.

Les bases especifiquen la temàtica del treball, l´extensió, les característiques tècniques i el mètode de selecció de les redaccions dels participants. L´organització ha previst tres premis amb una quantia de 2.000, 1.500 i 1.000 euros, compartits entre el centres i els alumnes guanyadors, que s´entregaran en vals bescanviables per llibres, material escolar, didàctic o electrònic. El termini de presentació dels escrits serà del 16 al 31 d´octubre.

El lliurament dels premis del I Concurs Escolar d´Escriptura en Valencià tindrà lloc el dia 26 de novembre, diumenge, en el monestir de Sant Miquel dels Reis, coincidint amb la III Jornada de Portes Obertes de l´AVL. El concurs compta amb la col·laboració de l´Àmbit Cultural d´El Corte lnglés i Caixa Popular, que, juntament amb l´AVL, patrocinen els premis, i Bioparc València que obsequiarà amb una visita al parc als guanyadors i als companys de classe.