Múrcia acollirà este dimecres un dels millors espectacles valencians de gran format, que combina la pirotècnia, el teatre i els elements mòbils, segons van informar fonts del Consistori en un comunicat.

'Vés-les i vents' ('Vés-los i vents'), del col·lectiu valencià Xarxa Teatre, un dels grups de teatre de carrer més prestigiosos en l'àmbit internacional, es podrà veure huien el jardí de la Fama.

L'espectacle, que ja ha sigut vist en 23 països de tots els continents, va ser creat l'any 1994 amb motiu de la inauguració del túnel del canal de la Manxa, i presenta els elements més característics de l'agrupació: la pirotècnia i els elements mòbils. S'inicia de l'obra del poeta valencià Ausiàs March i narra el viatge imaginari d'uns argonautes que parteixen de l'antiguitat a recórrer el món. El seu principal element narratiu és un veler que serveix per a transmetre un missatge universal de connexió entre cultures i respecte al medi ambient.

Després de 20 anys d'estar en cartell l'obra s'ha convertit en un dels espectacles de gran format més representats per tot el planeta.

Xarxa Teatre és una companyia de teatre especialitzada en espectacles de carrer de gran format, fundada en 1983 i amb seu a Vila-real.