La 33.ª edició del Festival de la Cançó Escolta del Moviment Escolta comença hui a Picassent amb més de 2.500 scouts provinents de totes les comarques de València. Cada any, un grup pertanyent a aquesta associació s'encarrega d'organitzar el festival en el qual es reuneix un gran nombre d'agrupaments d'escoltes de la Diòcesi de València. Enguany, el grup organitzador és l'Agrupament Escolta L'Om de Picassent.

Els carrers de la localitat es veuran desbordats hui per un riu de colors: taronja, groc, blau, roig i verd, les tonalitats que distingeixen als xiquets i joves scouts per edats, que van des dels 5 fins als 19 anys.

El Festival se celebrarà en la plaça de l'ermita de la Vallivana i la jornada començarà a les 10 hores amb la celebració de l'eucaristia. A continuació, des de les 11 hores fins al migdia, s'interpretaran les cançons que cadascuna de les agrupacions ha preparat per a la seua participació en el certamen. A la vesprada, i després de la deliberació del jurat, es procedirà al lliurament de premis a partir de les

16 hores, seguit de l'acte de comiat i cloenda al voltant de les 17 hores aproximadament.