El pròxim 14 d'abril el complex de la Petxina acollirà el València Drums Day, el primer festival de bateries que se celebra en la ciutat i, a més, amb una fi solidària, ja que tota la recaptació serà íntegrament destinada a l'associació Bombers pel Món. «Aqueix és l'objectiu principal, però també volem celebrar un dia per als bateristes, músics i persones que simplement els agrade aquest apassionant instrument», explica Patrícia Vento, una de les organitzadores del certamen.

«Serà un dia de trobada, de música, d'harmonia, una jornada de demostracions i de solidaritat entre músics, companys, amics, el qual esperem que quede en el record de tots», afig Vento en declaracions a aquest periòdic.

Un dels principals atractius del València Drums Day serà la presència de Juan Pabón Flores, exponent a nivell nacional i internacional en matèria d'afinació, oferirà a les 11.00 hores del dissabte una masterclass sobre afinació a més de xarrar sobre premisses, veritats, fonaments, mentides i errors entorn del món de les bateries.

Amb ell estarà el cubà Yoel Páez, un dels bateristes i percussionistes professionals més coneguts dels quals treballen actualment a Espanya. Páez ha compartit escenari i festivals amb artistes de la talla de Celia Cruz, Marc Anthony, Paul Simon, Herbie Hancock i Michael Bolton, entre altres. En el 2003 ho nominen entre els millors bateristas de Timba Cubana. A Espanya ha tocat al costat de Cafe Quijano i Sole Giménez, entre altres, i des de 2012 forma part del professorat de Berklee College of Music a València.

També acudiran com a artistes convidats al Drums Day, on oferiran classes magistrals, els bateristes Salva Pérez, Eva Catalá, David Sánchez i Jorge Pastrana.

A més, les instal·lacions del complex cultural i esportiu de la Petxina també exposaran els seus productes algunes de les principals marques i comerços d'instruments de percussió. L'entrada al Drums Day tindrà un cost de deu euros que es destinarà a Bombers pel Món.