?

Un total de 86 alumnes i 30 professors pertanyents a onze centres integrats en l'Institut Superior d'Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana (ISEA) ampliaran aquest curs 2009-2010 els seus estudis superiors en altres països de la Unió Europea, a través del programa Sócrates-Erasmus. Aquestes dades suposen un increment proper al 90% respecte a l'exercici anterior.

La secretària autonòmica d'Universitat i Ciència, María Amparo Camarero, va destacar que els ensenyaments artístics superiors estàn "reconeguts en el nostre ordenament com estudis superiors" i, per aquest motiu, s'ha realitzat "un important esforç per a assolir l'obertura a Europa dels centres d'ensenyaments artístics superiors que existeixen a la Comunitat mitjançant l'obtenció de la Carta Erasmus". Segons Camarero, el ISEA té entre les seues objectius fomentar la internacionalització dels seus ensenyaments, assolint nivells que van sent equiparables a altres disciplines de l'Espai Europeu d'Educació Superior, amb l'objectiu d'arribar al percentatge del 15% que fixa la Comissió Europea per a l'any 2015.

La majoria, de Disseny

Dels 86 alumnes valencians que es beneficien del programa, 60 pertanyen a l'especialitat de Disseny, 10 a la de Música, 10 a la de Ceràmica i sis a les Arts Escèniques. A la mobilitat de l'alumnat s'ha sumat aquest curs la del professorat, que ha arribat a un total de 30 docents. Entre les destinacions triades destaquen Alemanya, França, Portugal, Finlàndia, Holanda, Suècia, Regne Unit, Hongria, Itàlia, Turquia i Àustria. Pel que fa a la recepció d'estudiants estrangers, també ha tingut un increment considerable, proper al 62% respecte a l'any anterior, i ha arribat a un total de 62 alumnes.