?

El proper divendres, 9 d'abril, Llíria comença a celebrar les festes en honor a Sant Vicent Ferrer, que enguany commemora el 600 aniversari del miracle de l'aigua. El teatre de la banda Primitiva sera l'escenari del pregó, acte en el que la Confraria de Sant Vicent Ferrer nomenarà Confrare d'Honor a l'ajuntament de la capital del Camp de Túria.

Per altra banda, el teatre de la Unió Musical acull des d'ahir i i fins demà el Concurs de Miracles que organitza la Junta Central Vicentina de València. Una de les principals novetats del programa d'aquesta edició és el canvi de dies i lloc del mercat medieval. Aquest espectacle del carrer, que ofereix una recreació històrica de l'època de Sant Vicent, es trasllada al primer cap de setmana de la festa i es celebrarà a la plaça Major.

El dissabte se celebrarà la volta en carro fins a l'ermita de Sant Vicent, on es repartirà la mona entre els més menuts. El diumenge es realitzarà el festival de paelles que cada any congrega a més de 2.500 persones.

L'acte més multitudinari de les festes tornarà a ser la tradicional romeria amb la imatge del sant des de la parròquia de l'Assumpció fins a l'ermita, que tindrà lloc el dilluns 12 d'abril. Milers de persones participen en aquesta celebració ludicoreligiosa que s'inicia amb un esmorzar popular en el paratge natural i la posterior missa en el santuari. Aquesta pregària recorda la visita a la ciutat del Pare Vicent el 1410, cridat pels jurats de la Vila davant de la pertinaç sequera que patia Llíria. Segons la tradició, el 30 d'agost d'aquell any el sant va predicar al peu d'una olivera i va fer brollar de nou l'aigua del brollador deixant una frase per a la història: "L'aigua d'esta font creixerà o minvarà; però, d'aigua per a beure, mai en faltarà".

Després de finalitzar l'eucaristia, es farà la benedicció de les aigües i tota la comitiva, en la que participa gent a peu o en carros, tornarà a Llíria on es produirà l'emotiu encontre entre la imatge de Sant Vicent i el patró de la ciutat, Sant Miquel. El programa festiu oferirà també diferents espectacles com concerts, una paella gegant, cercaviles i una mascletà.