­

Prop de 13.000 estudiants d´Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat participaran enguany en les «Ludi Saguntini 2010», les jornades per a donar a conéixer la cultura clàssica entre els escolars que compten amb representacions teatrals i diversos tallers de jocs romans, cuina, ciència, màgia i mitlogía.

Esta iniciativa, organitzada la Conselleria d'Educació, a través del Centre de Formació, Innovació i Recursos Educatius (Cefire) de Sagunt, l'Associació Prosopon-Sagunt i l'Associació Ludere et Discere, tindrà lloc a Sagunt des de hui 19 fins al 23 d'abril i el seu objectiu principal és la difusió de la cultura clàssica i la promoció del nostre patrimoni.

Amb eixe propòsit, es realitzaran diverses activitats entre les que destaquen la XIV edició de la Setmana Juvenil de Teatre Grecollatí, organitzada per Prósopon-Sagunt, i la X edició dels Tallers de Cultura Clàssica, organitzats per l'associació «Ludere et discere». Durant estos dies, Sagunt rebrà la visita de centres de tota la Comunitat Valenciana i també de la resta d'Espanya, ja que hi ha reserves de ceptres de Gijón, Màlaga, Madrid i altres punts. Enguany es presenten 12 obres en el teatre romà. El cicle dramàtic donarà començament amb «Euménides» d'Èsquil i «Pséudopulus» de Plauto.