Més de 4.000 persones van assistir als16 concerts de la tercera edició del "Tirant de Cançó", celebrat el passat dissabte 26 de febrer en la Comunitat Valenciana, Catalunya i les Illes Balears. En un sol dia 16 poblacions de l'àmbit de parla catalana van gaudir de les 20 propostes musicals programades davant d'un públic entregat i cada vegada més nombrós. Dins de la línia de gran assistència, cal destacar l'èxit de convocatòria del concert d'Al Tall a l'Eliana i de Mishima a Elx, on van reunir a més de 500 espectadors.

La coordinadora d'aquesta iniciativa, Sandra Obiol, remarcava en acabar l'últim dels concerts la satisfacció pel resultat de la feina. Obiol destacava per una banda la resposta del públic a una proposta tan singular, i per altra la complicitat establerta per part de les poblacions, institucions i músics implicats: "Mostrem, de nou, que allò important és la qualitat de les propostes musicals, no la llengua emprada, i que al País Valencià, Catalunya i les Illes Balears hi ha un gran nombre de persones que ho saben i que acudeixen als concerts que organitzem per gaudir de la música. Per tant aquells que no programen música en català precisament perquè és en català són els que fan un ús polític de la llengua i alhora fan patent la seua ignorància".

D'Ontinyent a Vila-real

El tret de sortida el va donar El Corredor Polonès a Ontinyent i fins que acabà Mazoni a Vila-real la música sonà amb força a les comarques valencianes i a Catalunya i les Illes en una espectacular passejada musical que, per les xifres d'assistència, ja es pot assegurar que tindrà una quarta convocatòria, com afirma Obiol. "I espere que superem més fronteres tant físiques com simbòliques, i que això reverteixa en benefici dels nostres creadors i per tant de la nostra cultura, ja que és per això que treballem".