?

Mislata va viure ahir una autèntica jornada de festa. La inauguració de la gran Plaça Major presidida per l'escultura "Almassil" de Miquel Navarro va coincidir amb el dia en què l'Ajuntament li concedia el títol de Fill Predilecte de la ciutat. Per festejar tots dos esdeveniments, l'Ajuntament va preparar una espectacular jornada festiva en la qual van participar centenars de veïns de Mislata.

Des de les onze del matí, els veïns van anar apropant-se a la Plaça Major -un enorme espai públic de més de 20.000 metres quadrats- per presenciar les distintes activitats i exhibicions esportives que es celebraven. I una hora més tard, l'expectació estava a tan sols 500 metres de la nova plaça, en el saló de plens de l'Ajuntament, on la Corporació celebrava una sessió extraordinària per nomenar per unanimitat a Miquel Navarro Navarrès Fill Predilecte de la ciutat.

Familiars, amics i representants polítics i socials van omplir el saló plenari per retre homenatge al mislater més il·lustre i universal. Miquel Navarro va escoltar emocionat les intervencions dels portaveus polítics i de l'alcalde, Manuel Corredera, qui li va imposar la medalla que el distingix com a Fill Predilecte de Mislata.

Navarro va oferir un emotiu discurs en el qual va assegurar sentir-se "emocionat i feliç" amb la distinció i va tornar a mostrar els estrets llaços que li uneixen al seu poble: "estic absolutament encantat amb la meua ciutat. M'agradava l'antiga Mislata quan era un poble de l'horta valenciana i m'agrada la Mislata actual, amb el seu desenvolupament i la seva diversitat cultural".

Una vegada finalitzat el ple, la comitiva oficial es va dirigir a la Plaça Major acompanyada de la banda de música de la localitat. Des d'allí, van recorrer la nova plaça presidida per "Almassil", una escultura de 35 metres d'alçària i 60 tones de ferro oxidat que és l'homenatge de l'artista al passat agrícola i industrial de Mislata. La jornada va concloure amb una "mascletà", disparada com s'ha fet tradicionalment per la colla Els Tronats de Mislata.