?

El festival de poesia Vociferio 2011 reunirà a partir de hui més de 100 poetes als carrers de València. La primera cita poètica serà a les 11 hores a la porta principal del Mercat Central, amb la participació de poetes i col·lectius de tota la ciutat.

Després, a l'interior del mercat, l'Aula de Poesia de la Universitat de València desenvoluparà un recital en el qual participaran els autors Ivan Brull, Christell Enguix, Maria Josep Escrivà, Isabel Garcia Canet, Rubén Luzón, Eduard Marco, Manel Marí, Jordi Monteagudo, Begonya Pou, Eduard Ramírez, Lluís Roda, Pau Rodríguez i Pau Sif.

Més tard, a les 13 hores, s'inaugurarà al parc de la Cultura les exposicions cedides pel festival Ex! Poesia del País Basc, amb 'Poesia Visual a l'aire lliure', 'Art Postal' i 'l'Obra Intervinguda'. S'obrirà llavors la Fira d'Edicions de Poesia Independent, tot això a càrrec dels col·lectius de 'performance' Sinberifora (València) i MAE (Festival Vibrato d'Elx).

Ja de vesprada, hi haurà una taula rodona a les 17 hores en la sala d'actes del Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM, en la que participaran els poetes Bartolomé Ferrando, Xavier Sabater, Elena Escribano, els performers Irene i Manolo Maciá (MAE), i l'artista basc Juan Miguel Cortés.

A les 19 hores, la Biblioteca Pública acollirà el recital col·lectiu 'Una altra Poesia', per a presentar el Punt de Lectura del mateix nom, gestionat pel Daurat-MAE. Intervindran els poetes Safrika, Arturo Méndez Cons, Fernando Tornero, Luci Romero, Carolina Otero, Edu Almiñana, Raúl Lago, Carmen Megías i Marta R. Sobrecueva.

Recital nocturn al Carme

A la nit, a les 21 hores l'activitat del festival es traslladarà a la sala Carme Teatre, amb el primer recital escènic de Vociferio 2011. Participaran Bartolomé Ferrando, Jesús Ge, Xavier Sabater, Pedro l. Verdal, David M. Cants, Antonio G. Villarán (El Cangrejo Pistolero) i Fernando Bazán 'Vicio', baix el lema 'Veu- Acció'. Després del recital i ja en El Dorado MAE es presentarà la nit Cinema i Poesia, amb l'estrena de la sèrie de televisió Baret Voltaire. També es visionaran vídeo-poemes realitzats pel Grupo Trabajo Cine Ex. El festival seguirà dissabte i diumenge.