?

La Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes ha inaugurat un portal dedicat a Enric Valor amb motiu del centenari del seu naixement. L'espai va ser presentat ahir en el Simposi Enric Valor celebrat en la Universitat d'Alacant.

La secció que la Cervantes dedica a Enric Valor ha estat dirigida per Verònica Cantó, editora, filòloga i membre de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), i forma part de la Biblioteca Joan Lluís Vives, secció de la Cervantes dedicada a difondre, amb la col·laboració de la Xarxa Vius d'Universitats, les obres més representatives de la cultura valenciana, catalana i balear. El portal aspira a informar de la copiosa obra de l'autor, al mateix temps que inclou un ampli catàleg d'estudis que l'aborden, propostes didàctiques, audiovisuals i imatges i un epistolari en el qual destaquen les cartes creuades amb Joan Fuster i Ma-nuel Sanchis Guarner.

Entre la dècada dels 50 i els 60, Enric Valor va publicar algunes lliçons de correcció lingüística que van anar la base de diversos dels seus tractats gramaticals més importants, com Millorem el llenguatge (1971). El Curs mitjà de gramàtica catalana referida especialment al País Valencià (1977), àmpliament difós, va representar la culminació del model de llengua convergent que ha dominat el panorama de la normativa gramatical valenciana durant les últimes dècades. En 1983 va publicar La flexió verbal, referent principal per a la normativa actual dels verbs i material bàsic per a l'ensenyament obligatori dels escolars valencians.

La dilatada i intensa activitat de Valor va merèixer importants reconeixements, com el Premi de les Lletres Valencianes de la Generalitat Valenciana (1985), el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes (1987), la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1993) o el doctorat honoris causa per les universitats de València (1993), Illes Balears (1998), Jaume I de Castelló (1999), Politècnica de València (1999) i Alacant (1999). Va ser membre de l'Institut de Filologia Valenciana de la Universitat de València i de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans.